Schaduw
Schaduw Mondzorgcentrum Giethoorn Mondzorgcentrum Giethoorn Schaduw
HomeHet CentrumSpecialisatiesInformatieAfspraak MakenActueelContact
Mondzorgcentrum Giethoorn - Geschiedenis
 Spacer

Geschiedenis

De basis van onze praktijk werd gelegd in het begin van de jaren ’80 van de vorige eeuw. Tandarts Jan Maarten de Bruijn en zijn vrouw José begonnen een praktijk in de kop van Overijssel. Afwisselend had hij zitting in Blokzijl en Giethoorn. In Nederland was Jan Maarten één van de pioniers met de Cerec, waarmee tijdsbesparend tanden en kiezen gerestaureerd konden worden met behoud van tandweefsel. Ook was Jan Maarten één van de oprichters van de Dental Associaton of Computerised Dentistry.

In 2000 mocht ik, Pascal R. Boer, het team komen versterken. Drie dagen werkte ik in Giethoorn, 1 dag in Harderwijk en 1 dag in een gevangenis in Zoetermeer. Jan Maarten stond open voor mijn juist verworven kennis aan de Universiteit van Amsterdam en van hem leerde ik de kneepjes van de Cerec. In 2001 werd Jan Maarten ernstig ziek en kort na het overdragen van de praktijk, in maart 2002, is hij overleden.

De praktijk werd door mij voortgezet met ondersteuning van diverse bevriende tandartsen. Tijdens zijn studie liep Bas Konings al stage bij Jan Maarten en mij. Na het afronden van zijn studie kwam Bas in 2007 als mijn collega in de praktijk.

De afgelopen jaren kregen we te maken met ruimtegebrek in de huidige praktijk. Er was geen plaats meer voor de uitgebreide nieuwe apparatuur die we wilden gebruiken. Ook zochten we naar een plaats om in de praktijk opleidingen te geven aan andere tandartsen en assistentes. Natuurlijk wilden wij graag in Giethoorn blijven. Eind 2008 namen wij het oude Groene Kruisgebouw over.

Sinds februari 2010 is onze nieuwe praktijk open. Wij zetten hier de lijn van Jan Maarten voort met de nieuwste apparatuur, technieken en een welgemeende glimlach.

Spacer
Kerkweg 2
Schaduw